tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kesätunnelmia Kopolasta, Kuulovammaisten perhekurssi 1

Työpäivä kopolassa nro 1. 
Perheisiin ja muksuihin tutustumista. Olen siis kuulovammaisten perhekurssilla lastenohjaajana. Päätimme viikolle teeman, joka tottelee nimeä inttereil-viikko. Tiistai aamuna lähdemme ns. soutaen Afrikkaan. Katsotaan miten meidän käy.. Seuraava info ensi yönä. Työporukka on kyllä mahtava. Tullaan hyvin toimeen.

Työpäpäivä kopolassa nro. 2 
Aamulla kanaemon tahtiin vanhemmat luennolle ja muksut Kallen opastamalle souturetkelle Afrikaan. Osuva kohde näin aurinkoiselle päivälle. Muksuja on juotettu,syötetty ja pidetty varjossa. Aurinko ja lämpö ovat hellineet. Valitan kylmästä niin paljon,että kesällä en uskalla lämmöstä valittaa kertaakaan... Muksut tekivät yhdessä vanhempien kanssa joukkueliput,jossa on joukkueen nimi sekä omat hienot kuvat,sekä värit. Halukkaat tekivät itselleen helmikorun. Itse tein(ylläri pylläri) keltamustavalkoisen korun.. On muuten hieno!!! Illalla ohjaajien kesken pidämme fiilikierroksen,jossa jokainen saa kertoa omia mietteitään päivästä... Innolla odotan taas keskusteluja. Ja nämä keskustelut ovat tietenkin luottamuksellusia. Huomenna matkaamme junan avulla Brittein saarille. Mitähähän kaikkea jännää siellä...

Työpäivä Kopolassa nro 3
Afrikan mailla nähtiin aamutuimaan neljän tallin formulakisat,jossa voiton vei Red Bull-talli. Vielä ennen Brittein saarille matkaavan junan kyytiin hyppäämistä, näimme vielä muutaman norsun. Kyllä,norsuja! Sen jälkeen juna matkasi Lontooseen, jossa muksut pääsivät testaamaan muistiaan perinteiseen brittiläiseen tapaan muistipelin avulla. Ohjaajat Toni ja Julia ottivat myös mittaa keskenään, ja tällä kertaa voitto meni miesedustukseen. Ehkä ensikerralla sitten Julia? Tämän jälkeen revanssiottelu pojat vastaan tytöt lipun/valtikan ryöstöstä. Viimekerralla tytöt veivät voitoin 2-1! Hyvä tytöt. Tälläkin kertaa tytöt veivät 2-0... Brittein saarissa kun olemme,niin oli osuvaa,että lähdimme käymään yhdessä vanhempien kanssa läheisellä hevostallilla. Muksut nauttivat,mutta vanhemmille tuli suru puseroo,kun he eivät päässeet ratsastamaan. Ymmärrän hyvin.. :| Päivän päätteeksi muksut pääsivät vielä oppimiskokemukselle tietokoneiden ja erityisopettajan kanssa. Saunat ja nukkumaan. Siinä tämä päivä. Huomenna tutkimme vielä britti-keksintöä,nimittäin Harry Potteria ja hänen taikamaailmassa tuttua peliä, Huispausta. Mitä saammekaan aikaan luudilla,kun niillä emme osaa lentää... vai emmekö? Tämän jälkeen matkaamme lentokoneella Amerikkaan. Mitäs kummallisuuksia siellä nähdä saan?


Työpäivä Kopolassa nro 4
Meillä oli brityein saarilla niin paljon jännää tekemistä,että päätimmekin jäädä näille sijoille. Aamulla keskustelimme muksujen kanssa kuulokojeista ja niiden apuvälineistä. Kerroin mm. laitteesta,jonka olin kytkenyt opiskeluaikoina kämpillä soittimeen. No sitten kun olin luennolla, niin T-asento päälle ja musiikki kuulu. Siellä sitten musiikin tahtiin päätä nyökytellen olin siis samaa mieltä luennoitsijan kanssa. Eräs muksu halusi itselleenkin samanlaisen kapistuksen.Markkinointi onnistunut!!! Sitten oli vuorossa olympialaiset. Oli ohjaajista esitettyjä kysymyksiä, pillin heittoa, vauhditonta pituushyppyä, huutoviestiä ja vesiviesti. Lisäpisteitä sai, JOS onnistui kastelemaan Tonin. Sen tietää miten siinä käy... Tehtävä saatettin loppuun kaatamalla vedet Tonin päälle. Muutamalle pienemmälle annoin mahdollisuuden kaataa äitinsä kanssa lisää vettä päälleni. Voi sitä riemua molempien naurussa ja silmissä. Syönnin jälkeen opetettiin Harry Potterista tutun, Huispauksen suomalaisversio, Huipsaus! Pelivälineenä käytettiin fesbeetä ja maalista sai kymmenen pistettä. Sieppinä toimi lasten petanque-pelistä poimittu pieni,musta luula, jota ohjaajat heittelivät kentän laidoilta keskenään. Etsijöinä toimi molemmista joukkueista yksi henkilö, joja yritti saada siepin kiinni. Eräs etsijöistä sai siepin kahteen kertaan kiinni suoraan ilmasta... Huhhh, mikä taidon näyte. Ammatti on tällä muksulla käytännössä jo varma. Kansainvälinen Huipsauskomitea KanHuiKo, on kieltänyt ns. ryhmyjen peluutuksen liiallisten aivotärähdyksien vuoksi,joten mekään emme kyseisiä pelivälineitä käyttäneet. Adressi on jo menossa,älkää huoliko! Tämän jännittävän pelin jälkeen alkoi Kultakuume-aarteen metsästys. Muksut saivat tehtävien kautta vihjeitä aarteen olinpaikasta. Tehtävinä oli mm. luottoharjoitus, sudoku, maton kääntö ja heitä Tonia pallolla päähän. Päässä on kuhmu.. Jes! Aarteen jälkeen muksut ottivat matsin jalkapalloa ohjaajia vastaan. Ohjaajille tällä kertaa 3-2! Sen jälkeen pieni tauko ja matsi viirin/lupun ryöstöä. Tämä matsi muksuille 4-1!!! Ohjaajilta puuttui kärkisentteri Kalle. Siinä tappion syy. Vielä viimeiset saunat ja lettujen paistot, niin tämä viikko alkaa olla paketissa. Lainaten itseäni aamupäivästä "Toni kiittää,kumartaa ja niiaa!", jonka jälkeen tekee kaiken!


- Toni 

Lisätietoja Kopolan kurssikeskuksesta tästä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti