torstai 1. elokuuta 2013

Viimeinen perhekurssi, päivä 3

Ranskalainen kana suojelee todella mallikkaasti poikasiaan. Se tuli huomattua heti aamutuimaan. Kolme kanaemoa suojeli tipujaan pihalla, kun Ranskan jalkapallomaajoukkueeseen pyrkivät pelaajat harjoittelivat niiden kulkureitillä. Muutama tipu erkani, mutta kaikki säilyttivät henkensä ja pääsivät lopuksi takaisin kanaemonsa luo.

Tämän episodin jälkeen pääsimme ylittämään jäämerta kahdella pienellä laivalla. Seuraavaksi kohteeksi olimme valinneet Japanin, joten matka oli pitkä ja raskas. Varsinkin, kun jouduimme tekemään muutaman reissun takaisin. Kaikki eivät mahtuneet samaan laivaan. Ne taitavat olla nuo ranskalaiset laivat liian pieniä suomalaisten mittakaavalla.

Meille oli varattu ulkokenttä japanilaisten suosimaan dodgeball, eli polttopalloon, mutta sääolosuhteet olivat sen verta sateiset, että tämä laji jätettiin vielä huomiselle. Päätimme siis perehtyä sisätiloihin.

Ruokana meille tarjottiin paistettua kalaa ja (meidän vierailun kunniaksi hankittuja) perunoita. Syönnin jälkeen piirsimme erinlaisia piirroksia japanilaisittain, teimme geishojen kanssa upeita helmikoruja ja otimme mittaa paikallisista Uno-korttipelimestareista. Ohjaaja-Toni vei turnauksen finaalissa suomelle seuraavasti: Toni 54 virhepistettä, Toryama 241 virhepistettä, sekä Akira 256 virhepistettä. Hyvä Suomi!

Turnauksen jälkeen pääsimme tutustumaan ninjojen maailmaan sekä näimme, kuinka hevosilla ratsastettiin ninjatyyliin. Äänettömästi, mutta nopeasti. Muutama retkeilijä heitteli voltteja hevosen selässä. Huhhuh!

Japanissa jyllää kauhea tietoisuus teknologiasta, joten illalla muksut pääsivät vielä paikallisen sensein, eli opettajan, johdolla kokeilemaan uusia huipputietokoneita ja niiden eri ominaisuuksia. Uudet koneet varmaan suunnitellaan Suomeen siellä?

Japanilaiseen saunaan ja kylpyyn rentoutumaan. Sen jälkeen hieman tai-chitä ja nukkumaan futonilla, eli japanilaisella nukkuma-alusella. Tekee kuulema hyvää selälle.
Huomiseen ja suuntana meillä junaraiteta pitkin antiikin Kreikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti