tiistai 30. heinäkuuta 2013

Viimeinen perhekurssi, päivä 2

Patonkia piisaa ja ohjelmaa myös!
Eli Ranskan maalle saavuttiin lentokoneella ja ensimmäisenä pääsimmekin etsimään Napoleonin piilotettua aarretta. Saimme paikallisilta asukkailta vihjeitä, kun suoritimme heidän meille antamia tehtäviä.
Eräs vanha mummo halusi meidän kääntävän hänen mattojaan, mutta se piti tehdä perinteiseen ranskalaiseen tyyliin. Seisoa maton päällä ja saada se käännettyä. Homman teki hankalaksi mm. se, että meitä oli aina yhden maton päällä kolmesta viiteen ihmistä. Homma ei käykkään ihan niin helposti.
Toisessa vihjepaikassa jouduimme ratkomaan vaikeita sudokuja. Paikan viisain, jolla oli arvokkaat vihjeet, oli tietysti meidän aivojemme testaaja ja sitä kautta kokeili, olisimmeko aarteen arvoisia. Nähtävästi olimme, koska vihjeen saimme.
Kolmannessa paikassa perehdyimme Le stigguballoon, eli suomeksi tikkupalloon. Laji juontaa juurensa Napoleonin aikaan ja muistuttaa kovasti pesäpalloa, pienillä eroilla. Ensinnäkin pelaajat eivät juosseet kolmelle rinkulalle, vaan saivat pisteitä sitämukaan, mitä lähempänä pallo oli rinkulaa. Jännä peli, suosittelen kaikille.
Viimeisen vihjeen myötä pääsimme itse etsinnän pariin. Aarre löydettiin sattumoisin Napoleonin hautakammiosta. Sattumoisin saavuimme juuri oikeaan aikaan Ranskaan, sillä ratkaiseva tekiä aarteen löytymiseen olisi toistunut seuraavan kerran vasta 199 vuoden, 9 kuukauden ja 9 päivän päästä. Hyvä me ja hyvä Napoleon, kun tommosen jättänyt.

Kun aarre oli ansaitusti meidän hallussa, päätimme käydä Ranskan formularadalla. Siellä kesälomapäiviään viettivät Red Bull-tallin Sebastian Vettel ja Lotus-tallin Kimi Räikkönen. Pojat lupasivat näyttää, miten formula-autoa ajetaan. No niimpä tekivät! Pojat pistivät kisan käyntiin ja sopivat voiton olevan viidestä kierrosvoitosta poikki. Tällä kertaa voiton vei Red Bull-tallin Vettel, mutta vain yhdellä kierrosvoitolla. Kimille lohdutuksen sana, että jos hän olisi ajanut ms Red Bullin autolla, olisi Vettel jäänyt heti pois leikistä. ;)

Tämän formulazirkuksen jälkeen päätimme suunnata kohti ranskalaista keittiötä. Varasimme pöydän koko seurueelle, mutta vielä mitä. Kokki ilmoitti meidän olevan miljoonannet varauksen tehneet ja kunniaksemme järjestettiin patonkihippa! Hauskaa kun kiinni jääneeltä haukattiin pala patonkia samalla, kun pelastettiin. Tätä vauhtia patonkit tuli syötyä oikeinkin nopeasti.

Syönnin jälkeen pelasimme Ranskalaista versiota Huispaus-pelistä. Pelivälineenä käytettiin frisbeetä ja maalista sai kymmenen pistettä. Sieppinä toimi lasten petanque-pelistä poimittu pieni, musta kuula, jota ohjaajat heittelivät kentän laidoilta keskenään. Etsijöinä toimi molemmista joukkueista yksi henkilö, joka yritti saada siepin kiinni. Kansainvälinen Huipsauskomitea KanHuiKo, on kieltänyt ns. ryhmyjen peluutuksen liiallisten aivotärähdyksien vuoksi, joten mekään emme kyseisiä pelivälineitä käyttäneet. Laji ei oikein ollut meille mieleen,mutta kun pelistä poistettiin sieppi ja etsijät,niin johan syntyi! Muksut halusivat ehdottomasti ottaa matsin Ohjaajt vs. Muksut! Ohjaajat veivät ottelun nimiinsä huikeat 20 - 5!!

Ottelun jälkeen oli mukava siemaista pienet espressot ja quiche lorrainet. Mitä ikinä olivatkaan, olivat hyviä. Pienen paussin jälkeen halusimme kokeilla Ranskan ympäriajoa. Tämä ei tapahtunut perinteisisti pyörillä, vaan kolmipyöräisillä. Puolessa välissä matkaa pysähdyimme varikkokäynnillä ja jatkoimme loppuun. Kuuma siinä tuli, mutta hauska ja hieno retki.

Ympäriajon jälkeen muksut halusivat ottaa vielä siepittömän Huipsaus-ottelun vanhempia vastaan. Haaste heitetty, haaste hyväksytty! Ottelu näytti jo alussa suunnan ja voiton veivät Muksut lukemin 5 - 1! Vanhemmat olivat kaventaa loppulukemat 5 - 2, mutta tuomari hylkäsi maalin virheen takia.

Sauna ranskalaisittain kiehtoo ja sitä kokeilemaan! Huomenna uusintaottelu Ohjaajia vastaan Muksuilla, mutta missä? Sen verran voi vinkkiä antaa,että tulee piiiiiiiiiitkä laivareissu ja huomenna lausutaan aamusta ohaijoo! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti