torstai 18. heinäkuuta 2013

Perhekurssi 2 päivä 3

Aamu lankesi meille sateisena. Hyvästelimme kuningaskunnan ja lähdimme iloisesti huutaen juoksemaan kohti Amerikkaa. Saimmekin juosta melko kauan. Tuleekin mieleeni elokuva, jossa eräs Metsä päätti vain juosta, vailla mitään syytä. Run Forrest, run!
Pääsimme Amerikkaan ja heti meitä vastaan tuli muuan miekkonen. Esitteli itsensä Obamaksi. Ihan tuntematon. Tuntui kuitenkin tietävän yhtä sun toista Ameriikasta.
Obama antoi meille tehtäväksi koota ryhmästämme kaksi joukkuetta ja molempien joukkueiden täytyi suunnitella nimet sekä liput. Tuumasta toimeen. Lopuksi edessämme seisoi kaksi hienoa lippua kantavaa joukkuetta. Toinen kantoi Salamat- ja toinen Voittajat nimeä.
Kun olimme saaneet kaiken valmiiksi, yllätti Obama meidät ilmoittaen, että olemme päässeet kunniavieraiksi heidän olympialaisiinsa.
Ensimmäisenä mittelimme aivotyöskentelyssä. Tietokilpailussa pistettiin aivot koville kiperillä ja vaikeilla kysymyksillä. Päihitimme USA:n kuitenkin niukasti....
Tietokilpailun jälkeen oli pituushyppyä, jonka jälkeen keihäänheittoa pillillä. Tyylejä oli monenlaisia ja yksi olisi halunnut heittää pillikeihään puhaltamalla. Veikeä veijari! :) Pillikeihäänheiton jälkeen oli kassi viesti, jossa jostain kumman syystä sukkanauhan varteen laitetulla mandariinilla hutkittin palloa eteenpäin, lantiota hyväksi käyttäen. Ihmeellistä kansaa nuo amerikaanot.
Tämän oudon lajin jälkeen meidät perehdytettiin toiseen suosittuun lajiin. Hit the target nimisessä lajissa pyrittiin saamaan kynä tyhjään Coca-cola -puolloon. Ei niin helppoa kun luulisi. Haastena oli nimittäin se, että kynä oli sidottu lankaan ja lanka kilpailijoihin. Koittakaapa itse. Obama näytti meille mestari suorituksen aikaan 0.9 sekuntia. Lieneekö harjoitellut...
Mitäpä olisi Amerikan valtaus ilman vanhaa kunnon Kulta-Jaskan kultajahtia!?! Kulta-Jaska haastoi meidät aarteen etsintään. Eri tehtävien kautta ryhmä sai vihjelappuja aarteen olinpaikasta. Tehtävinä oli mm. sudokua ja minigolfia Obaman tyyliin.
Obaman puttimailassa oli monta riviä hapsuja, joiden takia maila näytti lattiaharjalta. Kuulema uusinta muotia heillä päin. Noh, pallona toimi normaalia golfpalloa hiukan pienempi musta kuula, joka piti kyseisellä mailalla saada Iron Holeen,eli rautareikään. Tämä kyseinen "reikä" muistutti erehdyttävästi meillä kotona käytettävää kattilaa. Jokaisesta reikään osumisesta sai luvan heittää Obamaa päin näköä amerikkalaisella jalkapallolla. Tiesittekö, että tällä Obamalla oli myös kuulokoje? Ei ole enää, koska yksi retkeilijöistä oli niin tarkka heitoissaan, että heitti pallon suoraan Obaman kojeeseen. Rikkihän se meni, mutta Obama vannotti, että hänellä olisi varakojeita vaikka muillekin jakaa.
Kun kaikki vihjeet oli saatu kasaan, pääsimme etsimään itse aarretta. Aarre löyti ja palkinnoksi avusta Kulta-Jaska antoi koko aarteen meille. Nyt on sitten varaa ostaa lentoliput huomen aamuksi suoraan kotiin, Suomeen.
Touhurikkaan päivän päätteeksi saimmekin huomata, että tämä oppaaksi luultu Obama olikin koko USA:n presidentti. Onhan meilläkin Niinistö, mutta tämä Obama onkin ihan eri poika... KOKO USA:N POMO!!! Huhhuh, sanon minä.
Obama kutsui meidät Valkoiseen taloonsa yöpymään. Sanoin, että on meilläkin Helsingissä ValkeaTalo, eli VaTa, mutta tämä amerikkalainen versio siitä ole yhtään huonompi. Samalla viivalla ovat. ;)
Täältä Amerikasta kiitetään ja kuitataan! Huomenna takaisin Suomeen ja vielä Obaman yksityiskoneella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti